Så här går det till

 

Vi samarbetar med flera djursjukhus och djurkliniker där vi regelbundet har upphämtningsservice. Man kan välja mellan separat eller gemensam kremering. Vid separat kremering tilldelas djuret ett unikt ID-nummer som följer genom hela processen, från avlivning till återlämnandet av aska. Det går även bra att komma direkt till Krema efter överenskommelse per telefon

 

Separat kremering

Vid separat kremering hanteras djuret enskilt i alla steg. Askan återlämnas då i en urna. Vi levererar urnan till det djursjukhus eller den djurklinik som anlitats, där den kan hämtas. Vi kan också skicka askan mot en avgift. Man kan även låta Krema jorda urnan. Detta sker i så fall på Skogskyrkogården i Falun eller Norra Griftegården i Borlänge. Vid separat kremering ingår det en urna av papp. Man kan också köpa en av våra urnor i trä, samt välja till en minnesskylt. Önskar man använda en egen urna går det naturligtvis bra.

 

Gemensam kremering

Vid gemensam kremering kremeras djuret tillsammans med andra djur. Krema ombesörjer jordsättningen på en naturskön plats.

 

vitsippor

 

Vill du kan vi jorda askan av ditt djur i en minneslund. I Falun finns minneslunden för djur i anslutning till Skogskyrkogården. Här jordar vi askan efter ditt djur om du önskar det. Däremot är det inte tillåtet att göra detta själv. 

 

I Borlänge finns det också en minneslund för sällskapsdjur. Den ligger i anslutning till Norra Griftegården i Kvarnsveden. Samma sak gäller här, vi jordar askan enligt önskemål och det är inte tillåtet att göra detta på egen hand.

Väljer du separat kremering för ditt djur får du tillbaka askan i en urna.

Krema pappurna

 

Denna urna i papp ingår alltid när du väljer separat kremering.

AE181130-5837

Mot en kostnad kan man köpa en av våra träurnor. De är laserade i rödbrunt eller ljusgrått och kan även fås helt i trävitt. Djurets storlek avgör hur stor urnan blir. Man kan också välja till en minnesskylt