Så här går det till

Vi samarbetar med flera djursjukhus och djurkliniker där vi regelbundet har upphämtningsservice. Man kan välja mellan separat eller gemensam kremering. Samtliga djur tilldelas ett unikt ID-nummer som följer genom hela processen, från avlivning till kremering och eventuellt återlämnande av aska.

 

Privat inlämning

Vid inlämning för kremering eller upphämtning av urna måste en förbokning via telefon eller mail vara gjord. Det händer att anläggningen är obemannad då vi ibland får åka iväg med kort varsel. 

När ni kommer hit möter vi er i receptionen och ni får fylla i ett dokument med kontaktuppgifter och era önskemål. När det är klart berättar vi när kremeringen kan utföras, beror på vilken dag samt tid ni har möjlighet att komma. 

Observera att det är inte tillåtet att närvara vid kremeringen. 

Prislista privatkunderSeparatGemensam
Upp till 2 kg1 000 kr   400 kr
Mellan 2 – 20 kg 2 000 kr   900 kr
Mellan 20 – 50kg2 200 kr1 100 kr
Över 50 kg2 500 kr1 300 kr
Urna i trä   280 kr 
Minnesskylt   170 kr 

Separat kremering

Vid separat kremering hanteras djuret enskilt i alla steg. Askan återlämnas då i en urna. Vi levererar urnan till det djursjukhus eller den djurklinik som anlitats, där den kan hämtas. Vi kan också skicka askan mot en avgift. Man kan även låta Krema jorda urnan. Detta sker i så fall på Skogskyrkogården i Falun eller Norra Griftegården i Borlänge. Vid separat kremering ingår det en urna av papp. Man kan också köpa en av våra urnor i trä, samt välja till en minnesskylt. Önskar man använda en egen urna går det naturligtvis bra.

Gemensam kremering

Vid gemensam kremering kremeras djuret tillsammans med andra djur. Krema ombesörjer jordsättningen på en naturskön plats.

vitsippor

Krema pappurna

Denna urna i papp ingår alltid när du väljer separat kremering.

AE181130-5837

Mot en kostnad kan man köpa en av våra träurnor. De är laserade i rödbrunt eller ljusgrått och kan även fås helt i trävitt. Djurets storlek avgör hur stor urnan blir. Man kan också välja till en minnesskylt